Építőipari és Épületgépészeti Kft.

Név: DOMI 87 Építőipari és Épületgépészeti Kft. 
Vállalkozási forma: gazdasági társaság 
Alapítás éve: 1987 
Székhely és telephely:   6728 Szeged, Kereskedő köz 4. 

Műszaki, technikai és humán erőforrás háttér 

 • Vállalkozásunk önálló saját tulajdonú 620 m2 alapterületű üzemviteli épülettel, 2 500 m2 területű telephellyel, raktárakkal, gépjárműparkkal és a jelentős kivitelező-szerelő kapacitáshoz szükséges gépekkel, gépjárművekkel és egyéb eszközállománnyal rendelkezik. 
 • Telephelyünk energiaellátását 30 kW teljesítményű talajszondás hőszivattyús rendszer, valamint 24 kW teljesítményű napelemes rendszer segíti. 
 • Tevékenységeinket mintegy 40 fő alkalmazottal, valamint a kivitelezési munkák által igényelt számú és végzettségű külső munkatárs, alvállalkozó bevonásával végezzük. 

Tevékenységeink 

 • építőipari generál kivitelezési, fővállalkozói tevékenység 
 • építőmesteri és szakipari munkák 
 • közmű és vízépítés 
 • épületgépészeti csőhálózatok szerelése (víz- gáz- központi fűtés), technológiai csőhálózatok szerelése (pl.: gőz és sűrített levegő hálózatok) 
 • légtechnikai szerelési munkák 
 • épületgépészeti rendszerek felügyelete, karbantartása 
 • szakoktatás, szakképzés – gyakorlati képzés feltételeinek biztosítása a szakmunkás, technikus és mérnök hallgatók részére 

Építés-szakipari részleg:

 • A vállalkozás építőipari és szakipari tevékenysége kiterjed a lakó és nem lakóépületek építésére, valamint a belső átalakítási és belső szakipari karbantartási kivitelezési munkákra.

Épületgépészeti részleg:

 • A vállalkozás alakuláskori meghatározó tevékenysége az épületgépészeti rendszerek, ipari-technológiai csőhálózatok és berendezések teljes körű kivitelezése. 

Karbantartó részleg:

 • A vállalkozás építőipari és épületgépészeti kivitelezési tevékenységét segítő, azt kiegészítő tevékenysége. Feladata és felkészültsége elsősorban összefüggő garanciális és garancián túli  szerelési és utánkövetési, valamint hosszútávú karbantartási feladatokra terjed ki.

Személyi feltételek

A fővállalkozói tevékenységhez, a kivitelezéshez, az üzemeltetéshez, valamint a jó minőségű rendszeres karbantartási és eseti javítási feladatok ellátásához megfelelő végzettségű és szakmai gyakorlattal rendelkező szakembergárda áll rendelkezésre.

A vállalkozás jelenlegi személyi összetétele végzettség szerint az alábbi:

 • Felsőfokú végzettség (5 fő)
 • Középfokú (technikus) végzettség (6 fő)
 • Szakmunkás, vezetőszerelő (20 fő)
 • Betanított és segédmunkás (3 fő)
 • Pénzügyi management (4 fő)

Pénzügyi helyzet

 • Vállalkozásunk pénzügyi helyzete stabil, számláinkon sorbanállás nincs. 
 • Valamennyi fizetési kötelezettségünknek határidőre eleget teszünk 

Piaci helyzet, megítélés 

 • Vállalkozásunk rendelkezik az Opten „A” (2016) kategóriás minősítésével, valamint a Bisnode minősítési rendszerében AA (2017) minősítéssel. 

Finanszírozási képesség és szándék 

 • Cégünk a számlavezető pénzintézetnél folyamatosan rendelkezik a munkák finanszírozásához szükséges hitelkerettel. A rendelkezésünkre álló hitelkeret felhasználásának kizárólagos célja a jelentősebb építési projektek költségeinek finanszírozása és az azzal kapcsolatos működési költségek fedezetének biztosítása. Ezzel a finanszírozási forrással, saját pénzeszközökkel, valamint egyéb finanszírozási technikával jelentős nagyságrendű beruházási munkát valósítottunk meg, melyet a referencia munkák között mutatunk be.  

Minőségpolitika 

A DOMI 87 Kft. állandó és folyamatos minőségjavításra törekszik. 

Ennek érdekében elkötelezzük magunkat arra, hogy: 

 • megrendelőink részére nyújtott szolgáltatásaink során az igények maradéktalan és minőségi kielégítése, és nem az eseti legnagyobb haszon elérése az elsődleges cél. Szolgáltatásaink minőségét minden esetben a megismert vevői igényekhez igazítjuk, 
 • következetesen törekszünk arra, hogy a vállalkozás minden dolgozója megértse: a minőség biztosítása számára az arra vonatkozó előírások és munkafolyamatok pontos rögzítését és betartását jelenti, 
 • munkáink során nem építünk be  silány minőségű, be nem azonosítható anyagokat, termékeket. 
 • folyamatos önképzéssel és továbbképzési programokkal biztosítjuk, hogy munkatársaink szakmai tudása és hozzáállása mindenkor megfeleljen az egyre bonyolultabb technológiáknak és megrendelőink eseti igényeinek. 
 • mind szakmai mind minőségügyi követelmények terén igyekszünk megfelelni a hatályos jogszabályi előírásoknak és kötelezettségeknek. 
 • a vállalkozás munkatársai mindennapi munkájukkal a jövőt építik és érdekeltek abban, hogy megrendelőink panaszait a legrövidebb időn belül orvosolják.  

Célunk, hogy megrendelőink megelégedése mellett munkatársaink büszkék lehessenek végzett munkájukra, szolgáltatásainkra és ezáltal munkahelyükre. A jól végzett munka egyaránt szolgálja a vállalkozás és munkatársaink anyagi biztonságát.

Domonkos László

2023. május 18-án csütörtökön tartotta ülését a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) Küldöttgyűlése. Az eseményen az aranykoszorús mesterlevelek átadása során hangzott el Domonkos László életútjának alábbi méltatása: 

Domonkos László 44 éves pályafutása során 4 diplomát szerzett, 8 évig tanított. Kezdetben alkalmazott volt különböző kivitelezőknél építésvezetőként, főmérnökként, utána a maga ura lett. 1987-ben alapította a ma DOMI 87 Kft. néven ismert egyéni vállalkozást.  

Az azóta eltelt több mint három évtizedben a cég egyszemélyes szerelő vállalkozásból nőtte ki magát közel 50 embert foglalkoztató, a hagyományos épületgépészeti kivitelezéstől kezdve a megújuló energiás beruházásokon át az építőipari fővállalkozói tevékenységig terjedő profilú, hiteles, országosan ismert céggé. 

A vállalkozás 1993 óta foglalkozik az épületgépészeti szakmák utánpótlás nevelésével. A szakmai oktatás felé való elkötelezettségét jól mutatja, hogy már több mint 100 tanuló végzett nála az évek során. A szakmai oktatásban, képzésben az elméleti és a gyakorlati órák oktatásában is aktívan szerepet vállalt. 

Domonkos László kezdetben a kézműves kamara, majd 2000-től, a két kamara egyesülésétől, kamaránk elnökségi tagja. 2008-2012 között osztályelnök, 2012-2016 között kézműipari alelnök, MKIK Oktatási és Szakképzési Munkabizottságának tagja, kamaránk Gazdaságfejlesztési Munkabizottságának elnöke, mestervizsga bizottsági elnök. Ezen túl a Magyar Épületgépészek Szövetségének alelnöke. 

Amiért érdemes minket választania...

Több mint három évtizedes múlt
Cégünk 1987 óta folyamatosan működik, szakmai és infrastrukturális hátterünk, építőipari kapcsolatrendszerünk ennek megfelelően nem is említhető egy lapon az építőipari konjunktúrát meglovagoló, komoly múlt nélküli cégekkel.

Magasan képzett szakemberek
A DOMI87 Építőipari és Épületgépészeti Kft. kezdetektől nagy hangsúlyt fektet arra, hogy kizárólag kifogástalanul képzett munkaerőt foglalkoztasson. Ezt nagyban elősegíti, hogy mindhárom szakmai szinten gyakorlati szakképző műhelyként működünk, a nálunk gyakorlatukat teljesítő tanulók, hallgatók közül a legtehetségesebbek nálunk is helyezkednek el később.

Saját infrastruktúra
Cégünk saját tulajdonú ingatlannal, jármű- és eszközparkkal rendelkezik, ami önmagában is a stabil, kiszámítható hosszútávú működés garanciája.

Komplex szemlélet
A DOMI87 Építőipari és Épületgépészeti Kft. kiterjedt tevékenységi köreinek, kiváló kapcsolatrendszerének köszönhetően képes teljes építőipari projektek elvégzésére, mi a tervezéstől a teljeskörű kivitelezésen át az elkészült létesítmények üzemeltetéséig és karbantartásáig rendelkezésére állunk.

Elhivatott, korrekt csapat
Dolgozóink nem csupán magasan képzettek, de maximálisan elhivatottak is szakmájuk és cégünk iránt. Alkalmazottaink - legyen szó akár főmérnökről, akár segédmunkásról - szeretik a munkájukat, és szeretik azt nálunk végezni.

Rólunk írták

1987-2017 Harminc év a megrendelők szolgálatában
A DOMI Épületgépészet Kft. a minőség, a technológiai fegyelem, a megbízhatóság és munkatársaik megbecsülése mellett elkötelezett a környezetvédelem iránt is. Zászlóvivője volt a megújuló energetikai rendszerek elterjesztésének, ezen belül számos jelentős napenergia hasznosító rendszert, napelemes és hőszivattyús rendszert, faapríték- és pellettüzelésű fűtési rendszert telepített lakóházakba, középületekbe, üzemekbe, és szociális intézményekbe. A vállalkozás tanúsított irányítási rendszerek alapján működik. Ismertsége, kapcsolatrendszere országos lefedettségű, tagja a Magyar Épületgépészek Szövetségének (MÉGSZ), a Magyar Épületgépészek Napenergia Egyesületének (MÉGNAP), a Csongrád Megyei Mérnöki Kamarának (CSMMK), a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának (CSMKIK), valamint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ).
Délmagyarország.

Domonkos László
Domonkos László 44 éves pályafutása során 4 diplomát szerzett, 8 évig tanított. Kezdetben alkalmazott volt különböző kivitelezőknél építésvezetőként, főmérnökként, utána a maga ura lett. 1987-ben alapította a ma DOMI 87 Kft. néven ismert egyéni vállalkozást. Az azóta eltelt több mint három évtizedben a cég egyszemélyes szerelő vállalkozásból nőtte ki magát közel 50 embert foglalkoztató, a hagyományos épületgépészeti kivitelezéstől kezdve a megújuló energiás beruházásokon át az építőipari fővállalkozói tevékenységig terjedő profilú, hiteles, országosan ismert céggé. A vállalkozás 1993 óta foglalkozik az épületgépészeti szakmák utánpótlás nevelésével. A szakmai oktatás felé való elkötelezettségét jól mutatja, hogy már több mint 100 tanuló végzett nála az évek során. A szakmai oktatásban, képzésben az elméleti és a gyakorlati órák oktatásában is aktívan szerepet vállalt. Domonkos László kezdetben a kézműves kamara, majd 2000-től, a két kamara egyesülésétől, kamaránk elnökségi tagja. 2008-2012 között osztályelnök, 2012-2016 között kézműipari alelnök, MKIK Oktatási és Szakképzési Munkabizottságának tagja, kamaránk Gazdaságfejlesztési Munkabizottságának elnöke, mestervizsga bizottsági elnök. Ezen túl a Magyar Épületgépészek Szövetségének alelnöke. 
CSMKIK

Domonkos László épületgépészeti cége országosan is elismert - Megbízhatóság és kiszámíthatóság
Amikor 1987-ben Domonkos László belevágott vízvezeték- és csatornaszerelői vállalkozásába, Szegeden és környékén mintegy 250 kisiparossal kellett versenyeznie. Munkamódszere imponált a megrendelőknek: javítás-szerelés után mindig alaposan feltakarított, tiszta, használatra alkalmas állapotban adta vissza a munkaterületet. Ennek gyorsan híre ment a városban, meg az is, hogy mérnöki diplomával a zsebében, tanáremberként járta a lakásokat, családi házakat.
Délmagyarország