Napelemes rendszer

A fotovoltaikus vagy közismertebb néven napelemes rendszerek a napenergiát elektromos árammá alakítják át.

Bár cégünk kezdetben csak a napenergia termikus hasznosítását jelentő napkollektoros rendszerekkel foglalkozott, a közelmúltban a napelemgyártás gyors fejlődésére figyelve (csökkenő árak, növekvő hatásfok) fokozatosan építette be profiljába a fotovoltaikus rendszerek kivitelezését is.

DOMI Épületgépészet jelenleg csak hálózatra tápláló rendszerek kiépítését vállalja. Ezeknek a rendszereknek a beépítéséhez szükség van az áramszolgáltatói hálózat meglétére, a fotovoltaikus rendszer egy speciális kétirányú kapcsoló segítségével hangolható össze a hálózati ellátással. Egyszerűen fogalmazva: ha többet termel, mint fogyaszt, akkor az áramszolgáltató az aktuális tarifák szerint köteles átvenni a többletáramot, ha viszont a napelemes rendszer teljesítménye kisebb, mint a felhasználás, akkor a hagyományos módon a hálózatról érkezik a hiányzó mennyiség.

Cégünk nem tette le a voksot egyetlen napelem típus mellett: monokristályos, polikristályos és amorf szilícium panelek beépítését is vállaljuk, mindig szem előtt tartva a megrendelői igényeket, és a kiépítés gazdaságossági szempontjait.

DOMI Épületgépészet | Napelemes rendszer