Megújuló energia

Az Európai Unió törekvésével összhangban Magyarország is célul tűzte ki a megújuló energiaforrások részarányának növelését az energiatermelésben. Aligha van ma olyan össztársadalmi feladat, mely fontosabb lenne hosszú távon, mint energiatermelésünk „zöldítése”, fenntartható alapokra helyezése.

Korábban a Domi Épületgépészet elsődleges tevékenysége az általános épületgépészeti tervezés és kivitelezés volt, a 2000. év óta ez egészült ki megújulóenergia-hasznosítással kapcsolatos kereskedelmi, kivitelezési, valamint gyártási tevékenységgel. Ennek eredményeként egy olyan komplex szakmai centrum jött létre, mely a régió jelentős alternatív és megújuló energiaforrásokkal foglalkozó gazdasági szereplőjévé vált.

A vállalkozás a ma elterjedt technológiai megoldások közül ezen a területen elsősorban a következőkkel foglalkozik::

  • napkollektorok forgalmazása, napkollektoros rendszerek kivitelezése, üzemeltetése,
  • hőszivattyúk forgalmazása, hőszivattyús rendszerek beépítése, karbantartása,
  • biomasszatüzelés, fa- és pellettüzelésű kazánok, vízteres kandallók beépítése,
  • esővízhasznosító rendszerek teljes körű kiépítése,
  • napelemes rendszerek tervezése, kivitelezése.

Mivel a DOMI Épületgépészet a rendszerben gondolkodás, az egyedi igények és adottságok figyelembe vételével, a fenti technológiák együttes alkalmazására törekedve dolgozik, az adott feltételekre építve a lehető legjobb hatásfokkal igyekszik a háztartások és nagyobb épületek, épületegyüttesek szolgálatába állítani a különböző alternatív energiahasznosítási megoldásokat.

Megújuló energia | DOMI Épületgépészet